Review: Maybelline Baby Skin Primer

Primer, zo’n product waar je wel wat over hoort, maar waar je toch niet gauw aan denkt. Dat had ik tenminste. Totdat ik merkte dat mijn concealer wat minder mooi bleef zitten en dat iedereen in Youtube beautyfilmpjes de Maybelline baby skin primer gebruikte. Ik moest hem wel proberen. Inmiddels gebruik ik hem al zeker een tijdje, dus het werd tijd voor een review! Kijk mee:IMG_8374a

Ik gebruik inmiddels best wel wat producten van Maybelline, zoals poeder, concealer en dus deze primer. En niet te vergeten de babylips. Mijn lichtblauwe babylips zijn een grote favoriet. Deze primer hoort ook in de ‘baby’-lijn (oke, dat klinkt anders dan het is) en ziet er dus precies hetzelfde uit. Ik vind het product er goed uitzien, en hij valt ook enorm op door de kleur! Heel handig als je dit kleine tubetje zoekt tussen alle andere make-up. De tube bevat 20 ml, wat ik vond klinken als best weinig, maar hij werkt vrij zuinig.

IMG_8377a

Op de achterkant staat de volledige naam van het product nog eens; Maybelline baby skin instant pore eraser. Het woord ‘primer’ wordt helemaal niet genoemd, maar dat is het dus wel. Maar voor het gemak noem ik het maar primer (: Ik denk dat deze primer dus wel extra is bedoeld voor de vette/normale huid waar poriën duidelijk zichtbaar zijn. Ik zelf heb niet echt zo’n huid, maar ik denk niet dat dat heel veel kwaad kan. Er staat ook nog hoe je het product moet aanbrengen: op de plekken met zichtbare poriën. Easy.

IMG_8380a

De tube heeft een kleine opening, die heel fijn werkt. Zo komt er net genoeg product uit en zit niet je hele hand eronder.

Maar wat is precies het doel van een primer, denk je misschien? Goede vraag. Dit zijn mijn puntjes waar ik vind dat een primer aan moet voldoen.

 • Smooth zijn: je huid moet er glad van worden en deze primer zou zelfs je poriën minder zichtbaar maken
 • Concealer/foundation mooi laten zitten: het is een basis onder je andere make-up

IMG_8381a

Het product is vrij stevig, maar verder helemaal transparant.

Hoe zit dat met deze Maybelline baby skin primer? Ik vind allereerst dat de primer heel mooi aanbrengt. Het product verdeelt goed over je huid, en oh my, je huid wordt er zo zacht van. Of hij je poriën echt minder zichtbaar maakt, vind ik moeilijk te zeggen. Maar waar ik in ieder geval heel blij mee ben, is dat je huid er gladder van wordt. Je ziet niet zitten, dus ik heb geen foto voor en na, maar

Daarnaast geeft deze primer echt een goede basis. Doordat je huid gladder is, is concealer en foundation aanbrengen veel fijner. Dat merk ik zeker. Of mijn concealer er ook langer door blijft zitten, weet ik niet zeker. Ik denk van wel, maar dat merk ik niet heel erg. Het grootste pluspunt van primer is voor mij het ‘smoothere’ aanbrengen.

Ik gebruik dit product op de plekken waar ik concealer aanbreng, dus op mijn t-zone en onder mijn ogen. Mijn t-zone is ‘normaal’, maar de huid onder mijn ogen is best wel droog. Omdat deze primer bedoeld is voor de normale/vette huid, gebruik ik hem onder mijn ogen maar heel zuinig. Ander ben ik bang dat het nog droger wordt, wat juist een averechts effect heeft op het mooi aanbrengen van concealer. Maar dat is het enige nadeel van deze Maybelline baby skin primer voor mij!

Al met al ben ik dus enorm te spreken over dit product. Het product werkt zuinig, maakt je huid zo zacht als een babyhuidje (dat moest toch?) en laat mijn concealer beter zitten. De Maybelline baby skin instant pore eraser is via internet en bij o.a. Kruidvat verkrijgbaar voor 7,99 euro.

Zijn jullie bekend met deze primer? Gebruiken jullie zelf primer? 

xx Hillene

FacebookEmailPinterest

3 Comments

 1. Roos 26 mei 2016

  Klinkt goed!

  Beantwoorden
 2. vanlooyfemke 26 mei 2016

  Dit klinkt er goed. De volgende keer als ik bij kruidvat kom kijk ik hier zeker naar want ik ben erg benieuwd!

  Beantwoorden
 3. Quinty 31 mei 2016

  Een hele fijne review heb je geschreven!

  Beantwoorden

Geef een reactie