Outfit: a little striped dress

Toen ik ontzettend optimistisch de meivakantie inging wist ik nog niet wat me te wachten stond. Regen. Veel regen. Nou, gelukkig wordt ik daar niet intens verdrietig van, aangezien je prima dingen binnen kan doen en er regenjassen bestaan. En eigenlijk vind ik het best wel meevallen. Koningsdag was een prima dag, en ik kon gister en eergisteren ook buiten lopen zonder in een regenbui te belanden. Helaas is het nu niet het weer voor leuke zomerjurkjes, maar gelukkig kon 2 weken terug (die zomerse week!) wél een jurkje aantrekken. Toen heb ik samen met Hillene outfitfoto’s geschoten.

IMG_8123a
IMG_8155a
Voordat ik vertel wát ik aan heb, wil ik het eerst even over de achtergrond hebben. Met behulp van deze kerk – met haar glas-in-loodramen en stenen muren – konden we hele vette foto’s maken. Dus even een shoutout, want nu merk ik weer hoe belangrijk de omgeving van een foto is. Voor de sfeer. IMG_8126a
Eigenlijk wilde ik een artikel maken van “1 dress 3 ways”. Dus dat ik het jurkje in 3 verschillende stijlen combineer. Helaas waren niet alle foto’s goed gelukt, dus dan zal ik mijn ideeën wel even uittypen. Je kan het jurkje natuurlijk los dragen, zonder een vestje of iets, maar wel gecombineerd met wat sieraden. Je kan er een zwart vestje bij dragen voor een wat chiquere look, of je doet juist een spijkerjasje aan voor een beggy outfit.
IMG_8137a
IMG_8154a
Wat ik vooral handig vindt, is dat je zo’n jurkje kan combineren met álle soorten spijkerjasjes. Donker, licht, oversized, ripped…
IMG_8163a
Schoenen zeggen ook veel over een outfit! Ik heb gekozen voor deze stoere, maar toch nette schoenen. Door het spijkerjasje blijft de outfit nog wel casual en beggy. Voor nette gelegenheden kun je hakken aan doen en voor naar school zijn gympen geschikt, bijvoorbeeld.
IMG_8164a
IMG_8170a
Qua sieraden draag ik een kettinkje van de Primark en mijn Daniël Wellington horloge voor wat extra sparkle!

Jurkje: Forever 21 // Ketting: Primark // Horloge: Daniël Wellington // Zwart vestje: H&M // Spijkerjasje: Bershka

Heb jij ook al zo’n zomers jurkje al in je kast hangen?

Liefs, Jolijn

FacebookEmailPinterest

7 Comments

 1. Roos 30 april 2016

  Hele simpele maar wel hele gave outfit. Ik ben echt helemaal weg van streepjes met spijker en dit vind ik dan ook HEEL erg mooi!

  Beantwoorden
 2. Janneke | Crafty Time 30 april 2016

  Wat een leuk jurkje!

  Beantwoorden
 3. Ik vind dit soort jurkjes echt leuk! X

  Beantwoorden
 4. Emma 30 april 2016

  Dit is echt zo’n fijne everyday outfit, letterlijk overal geschikt voor met het wisselen van een paar accessoires haha! Het jurkje is zo pretty<3

  Beantwoorden
 5. LOUISE - LOUVETTE 4 mei 2016

  Wauuuw!

  Beantwoorden
 6. Marushi 7 mei 2016

  Leuk jurkje! staat je goed. -x-

  Beantwoorden
 7. Bodi Féline 11 mei 2016

  Wat een leuk jurkje!

  Beantwoorden

Geef een reactie