Fotoblog | A Day In Paris

De titel zegt het eigenlijk al, niet meer en niet minder. Ik was één dagje in Parijs. Waarom? Goede vraag. Om naar iets geweldigs leuks te gaan. Ik denk wel één van de gaafste belevenissen in mijn leven. Natuurlijk ging mijn camera mee, en ik maakte heel veel foto’s van deze geweldige stad. Die deel ik graag met jullie in deze fotoblog!

Eerste even een korte uitleg. Waarom ging ik naar Parijs? En waarom één dag? Kennen jullie de musical Cats? (wow, dat waren veel vragen achter elkaar). Cats is een musical over katten, en die beleven allemaal avonturen. Wij draaien de cd thuis echt grijs (spreekwoordelijk dan, zoveel cd’s draaien we niet meer) en ik ken de meeste liedjes wel uit mijn hoofd. Om naar de echte musicalvoorstelling te gaan was zo’n bucketlist ding. En dat konden we dus afgelopen 30 december van onze bucketlist afstrepen, toen gingen we naar de voorstelling in Parijs!

IMG_6812a

Het werd dus ’s ochtends naar Parijs rijden, begin van de middag door de stad lopen, eind van de middag naar de musical en ’s avonds weer naar huis. Een lange dag, maar het was het helemaal waard. Het feest begon dus ’s ochtends al, waarin we uit de auto een geweldige zonsopgang zagen. De kleuren in de lucht waren zo gaaf en heel spectaculair.

IMG_6820a

Na een autoreis die vlot verliep, was het tijd om de stad te verkennen. We hadden zo’n twee uur, dus we liepen maar gewoon wat rond (: We begonnen bij La Fayette, een super mooie winkel met de prachtigste maar ook de duurste merken. Je moet er echt even een kijkje nemen, om weg te zwijmelen bij de heerlijke macarons en om je te verbazen over het gave dak. Bovenop dit winkelcentrum kun je gratis uitkijken over de stad. Zonder rij of iets dergelijks! Echt een aanrader als je niet zoveel tijd en geld hebt. We zagen de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Seine, de Notre Dame en nog veel meer!

IMG_6828a IMG_6830a

Daarna liepen we naar het Louvre, en onderweg kwamen we langs het Operagebouw. Om eerlijk te zijn, alle gebouwen zijn indrukwekkend in Parijs, maar deze zeker ook! En kijk al die straatjes en huizen dan… Die sfeer vind ik zo mooi!

IMG_6843a IMG_6846a

Het was druk bij het Louvre, maar de gebouwen waren nog steeds pretty <3 En de Seine was ook zo gaaf! De tekst bij dit artikel is niet zo diep, maar hopelijk maken de foto’s het een beetje goed (:

IMG_6858aIMG_6905a

<3

IMG_6917aIMG_6918a

Bij de Notre-Dame bleven we ook even staan om de mooie kerk te aanschouwen. En mijn lieve broertje wilde ook nog wel foto’s van mij maken, dus dat was helemaal top(: Zo liep ik dus door Parijs, camera voor en Fjallraven achter, haha.

IMG_6931a

Toen was het tijd om naar het theater te gaan, waar we naar de musical zouden gaan. Ik klikte nog gauw wat foto’s van auto’s rijdend tussen gave gebouwen. Op de één of andere manier vind ik die foto’s meestal de best gelukte foto’s, zoals de foto hierboven (:

IMG_6941a

We volgden de bordjes van de kattenogen die in de straat hingen (foto op onze Instagram maakt het duidelijk!) naar het theater, en nadat ik een foto maakte van de gave buitenkant, was het tijd om mijn camera op te bergen. De musical was geweldig. Al was hij in het Frans, wat ik dus niet versta, het was super leuk om het in het echt te zien (:

IMG_6985a

Om 18:00 stonden we weer buiten, en was het inmiddels aardig donker geworden. We besloten naar huis te rijden, en gelukkig kwamen we nog langs de Eiffeltoren. Ik probeerde hem nog mooi vast te leggen, maar dat lukte alleen maar in crappy bewogen plaatjes, haha. Deze was nog enigzins scherp, dus dat was fijn. Dit kwam er trouwens op neer dat ik vanuit de auto mijn camera door een open raam heen hield en heel vaak op het knopje drukte. Het zag er niet heel charmant uit, maar alles voor de Eiffeltoren bedekt in lichtjes <3

De dag is wel mooi rond zo, beginnend en eindigend met een crappy autofoto. Het was een geweldig dagje en ik heb echt super genoten!

Zijn jullie weleens in Parijs geweest? En kennen jullie de musical Cats? (: 

xx Hillene

FacebookEmailPinterest

8 Comments

 1. BySilke 9 januari 2016

  Heee, ik vind die laatste foto van de Eiffeltoren echt iets heel leuks hebben! Al je foto’s zijn goed gelukt trouwens, wat cool dat je gewoon 1 dagje naar het buitenland ging om die musical te zien 😀 Liefs!

  Beantwoorden
 2. Klaske Slotboom 9 januari 2016

  Oh wauw, zo tof dat je naar Parijs ging! Ik ben er nog nooit geweest, maar ga er dit jaar heen met school. Als ik dit zo zie, krijg ik er alleen maar meer zin in, hihi. Liefs!

  Beantwoorden
 3. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! X

  Beantwoorden
 4. Clarieke 9 januari 2016

  Die foto’s die je hebt gemaakt zijn echt heel gaaf! Ik moest echt lachen toen je zei dat die musical in het Frans was en je er eigenlijk niks van verstond.. ? Gelukkig was het wel leuk. Toen ik in Parijs was met school vorig jaar zijn we ook overal geweest enzo, die foto van de Notre Dame ziet er eigenlijk precies zo uit als die van mij, best grappig om te zien.

  Beantwoorden
 5. Emma 9 januari 2016

  Wat gaaf dat je naar Parijs bent geweest! Je hebt mooie foto’s gemaakt<3

  Beantwoorden
 6. isharam23ish 10 januari 2016

  oh wat onwijs gaaf dat jullie naar Cats zijn geweest en ook nog in Parijs !!!
  suuuuper jaloers meisje hierzo ??
  de foto’s zijn ook mooi geworden, Parijs is toch zo fotogeniek
  xx Ish

  Beantwoorden
 7. Alyssa 10 januari 2016

  Gaaf zeg, zo’n tripje!

  Beantwoorden
 8. Janna 19 januari 2016

  Wat gaaf! En echt prachtige foto’s. Ik zie ook wel eens van die busreizen, dat je een dag in Parijs bent. Na het zien van deze foto’s, denk ik dat ik dat toch maar eens ga boeken…

  Beantwoorden

Geef een reactie