Tag | 20 levensvragen

Vandaag een tag! Op onze blog doen we eigenlijk niet zo vaak een tag, dus het leek ons  leuk om weer eens een tag te schrijven. Ons? Ja, deze keer beantwoorden beide deze “20 levensvragen tag”. De laatste tag die we hebben gepost was deze leuke tea-tag van Hillene. Ik vind zelf tags leuk om te lezen bij andere blogs, dan kom je veel meer over de blogger(s) te weten. Ook leuk om zelf in te vullen. Dus wil jij weten wat ons meestgebruikte woord is en onze belangrijkste levensles, lees dan verder!

1. Hoe ziet jouw homescreen van je telefoon er uit?
Jolijn: Ik weet niet of mensen nu een verkeerd beeld van mij krijgen, maar ik heb al mijn apps op kleur staan. Onderin het balkje (ik heb een iPhone trouwens) staan alle groene apps en ik heb 2 mapjes: fotografie en games. De rest staat dus los, op kleur gesorteerd.
Hillene: Mijn achtergrond is een foto van Parijs, en ik heb mijn apps verder best wel door elkaar staan. Maar mijn favorieten (Whatsapp, Instagram, Snapchat) staan wel makkelijk op de derde rij, zodat ik er snel bij kan (:

Koffietentjes zijn leuk <3 

2. Je gaat naar een kroeg/café, wat bestel je?
Jolijn: Cola! Of thee. Ligt er aan wat het weer is, haha.
Hillene: Ligt inderdaad aan het weer. In de zomer ga ik voor Ice Tea, en in de winter liever voor een cappuccino of een latte macchiato <3 En dan in zo’n leuk koffietentje hé (:

3. Welk woord gebruik je echt té vaak?
Jolijn: Ik heb niet perse één woord wat ik vaak gebruik, maar soms heb ik wel van die ‘zeg maar’ aanvallen. Dat ik zeg maar heel vaak zeg maar zeg (;
Hillene: Hmm, dit vind ik echt lastig. De zin ‘maar komt goed’ gebruik ik wel heel vaak, en dan vooral in whatsappgesprekken. Je kunt een heel deprimerend verhaal typen + ‘maar komt goed’ en het lijkt ineens niet zo zeikerig meer (:

4. Wat is je favoriete film?
Jolijn: Ik heb eigenlijk niet één favoriete film. Hungergames en Divergent trilogie, Titanic en The Last Ride zijn een paar van mijn favorieten.
Hillene: Ik heb ook niet echt één favoriet. Ik vind Divergent wel erg gaaf, maar ben ook wel fan van de meer meidenfilms zoals Mean Girls, haha. Maar zoveel heb ik ook weer niet gezien, dus wie heeft nog een goede filmaanrader?

5. Wat is je guilty pleasure op gebied van televisie?
Jolijn: Ik kijk niet zo heel veel tv, maar Wie is de Mol is dan toch echt mijn favoriete programma.
Hillene: Jaa, WIDM is echt heel leuk! Dat is voor mij het enige programma waar ik echt nog voor achter de tv ga zitten. Verder kijk ik bijna geen televisie meer, dus ook geen guilty pleasures…

6. Wat is het laatste liedje wat je hebt geluisterd?
Jolijn: Eyes Shut van Years & Years. Heerlijk om mee te zingen.
Hillene: *opent afspeellijst*. Mijn laatst geluisterde nummer is Falling Away van GLADES. Ik ken ze verder niet, maar het liedje is erg fijn <3

7. Naar wie was je laatste appje?
Jolijn: Naar meerdere personen! Een groepsapp met vrienden.
Hillene: ook in een groepsapp met vrienden, ging niet echt ergens over (:

8. Waar kun je je enorm aan ergeren?
Jolijn: Aan een deur die nét niet dicht zicht. En. Dan. Gaat. Klapperen.
Hillene: Ja, deuren die niet dicht zitten is ook wel een beetje mijn irriteerpunt, haha. Ook vind ik het echt vervelend als het helemaal stil is, en je hoort één iemand eten. Nik aan te doen, maar ik kan gewoon slecht tegen dat geluid.

9. Wat is je meest awkward moment ooit?
Jolijn: Ik heb er niet één. Niet twee. Ook niet drie. Misschien kan ik er een boek over schrijven? Haha, nee valt mee, maar ik maak meer van die kleine awkward momentjes mee. Jammer genoeg heb ik geen zoetsappig verhaal over dat ik een stranger knuffelde ofzo.
Hillene: Helaas maak ik ook veel awkward momenten mee, maar ik kan ook niet echt mijn meeste awkward moment bedenken. Dat is echt heel moelijk!

10. Wat is je favoriete emoji?
Jolijn: Dit is serieus echt een hele moeilijke vraag. Het rode hartje staat bij mij op #1, maar de smiley met de zonnebril en de smiley die op z’n kop staat en lacht zijn ook favoriet.
Hillene: Die smiley die op zijn kop staat en lacht is inderdaad perfect. Verder gebruik ik de lachende smiley met een traantje ook graag. En de applaushandjes en alle kleuren hartjes <3

11. Katten of honden?
Jolijn: Thuis leef ik met 2 katten, maar honden zijn ook zo leuk! Ik ben echt puppy addicted.
Hillene: Beide niet, want ik ben voor allebei allergisch… Maar ik vind katten en honden wel extreem cute <3 Als er ooit een perfectwerkend medicijn tegen allergie komt, dan zou ik graag een kat nemen. Lijkt me heel gezellig als die tegen je aan komt liggen op de bank.

IMG_6349a

Amsterdam of Utrecht, allebei mooie grachtenpanden <3 

12. Utrecht of Amsterdam?
Jolijn: Amsterdam! Al die mooie grachten en leuke winkels, en ik vind de sfeer daar echt top.
Hillene: Ook allbei erg leuk, maar ik ga toch voor Utrecht. Ik vind het echt een leuke stad en ik ga er volgend jaar studeren, dus dat zorgt ook voor pluspunten.

13. Koffie of thee?
Jolijn: Ik drink heel af en toe koffie, en ik drink heel vaak thee. Dus thee.
Hillene: Ik ga ook voor thee, al kan ik koffie steeds meer waarderen.

IMG_5338a

Thee <3 Heb je onze theetag van een tijd geleden al gelezen? 

14. Serie of film?
Jolijn: Film. Ik heb geen geduld/tijd om een serie te kunnen kijken, haha. Het duurt me te lang voordat er echt een clou komt bij series.
Hillene: Serie. Een aflevering vind ik eerder de tijd voor dan een hele film. En ik blijf graag verder kijken (:

15. Engeland of Amerika?
Jolijn: Amerika! Het lijkt me zo groot en ruim daar. Zoveel gevarieerde landschappen en culturen.
Hillene: Amerika ofcourse (: Ik heb er gewoond en ben er meerdere keren geweest, dus voelt bekend (nou ja, niet heel Amerika natuurlijk). En het is gewoon een heel bijzonder land.

16. Vlees of vis?
Jolijn: Oei, allebei lekker, maar ik ga toch voor vlees.
Hillene: Ik kan zalm wel waarderen, maar vlees is toch meer mijn ding.

17. Zonder telefoon of zonder laptop leven?
Jolijn: Ik denk zonder laptop. Met je telefoon kun je nog bellen, sms’en, appen (ja, dat kan ook op de laptop), instagrammen en snapchatten! En je hebt ook nog computers.
Hillene: Ik zou zeggen zonder telefoon. Via je laptop kun je nog mailen, skypen enzovoort, en het is handiger werken. Maar liever allebei natuurlijk (:

18. Belangrijkste levensles die je tot nu hebt geleerd?
Jolijn: Wees dankbaar voor de dingen die je hebt en blijf positief!
Hillene: Geniet van alles wat je hebt en waardeer de kleine dingen!

19. Witte chocolade of melk chocolade?
Jolijn: Melk!!!
Hillene: Puur? Mag dat ook? Melk en wit zijn ook erg lekker, maar de laatste tijd neig ik meer naar puur.

20. Meest random feitje over jezelf
Jolijn: Ik heb gister mijn tweede gaatje laten schieten en ik ben er heel blij mee! Dankjewel voor dit verjaardagscadeautje Farah <3
Hillene: Ik schrijf dit om 23:22 en ik probeer echt iets te verzinnen, maar het lukt niet. Nou oke, ik ben 1,78 m lang. Best wel een prima lengte, al draag ik liever geen hakken onder laarsjes ofzo, want dan ben ik wel weer lang (:

Zo, dat waren goed gevarieerde vragen, en hopelijk vond je het leuk om te lezen! Je mag deze 20 levensvragen tag gerust overnemen, maar mention dan wel even deze blog. Een paar vragen zijn weggehaald en Jolijn heeft er twee bij bedacht.

Liefs, Jolijn en Hillene

FacebookEmailPinterest

8 Comments

 1. Louise 28 januari 2016

  Jullie hebben het heel erg leuk ingevuld en wow Hillene wat ben je groot! Leuke vraagjes!

  Beantwoorden
 2. Arjanne 28 januari 2016

  Hihi echt leuk om te lezen! Ahh, een 2e gaatje echt gaaf! (nu wil ik wel een fotootjes zien… 🙂 En Hillene, heb je in Amerika gewoond? whuuut? Hoe gaaf! De omgedraaide-smiley-emoji is ook echt m’n favo! 🙂

  Beantwoorden
 3. dewereldvanmyrthe 29 januari 2016

  Leuke tag! Misschien ga ik hem ook wel een keer doen op mijn blog 🙂

  Beantwoorden
 4. LiefsLaaura 29 januari 2016

  Leuk om te lezen! <3 En jaaa, katten en jaaa, pure chocolade!

  Beantwoorden
 5. annajirina 31 januari 2016

  Leuk om te lezen! Ik kan er ook niet tegen als je iemand hoort eten. Zelf kan ik ook niet eten als het heel stil is, haha. Ik wil niet dat iemand het hoort. Dus dan doe ik vaak oordopjes in met muziek en ga ik eten XD

  Beantwoorden
 6. Lisa 6 februari 2016

  Oeh…ik ga deze tag onthouden. Zulke leuke vragen. Mijn te veel gebruikte woorden zijn ook ‘ zeg maar ‘ en ‘ gewoon ‘. En ik besef vaak net te laat dat twee het woordje ‘ gewoon ‘ in een zin een beetje raar klonk haha.

  Beantwoorden
 7. Esther 11 februari 2016

  Echt een super leuke tag! Ik vraag me wel echt af hoe die smiley op de kop eruit ziet, mijn broertje en ik komen er niet uit ?

  Beantwoorden

Geef een reactie