Recept | Appelroosjes

Herfst. Hét seizoen voor lekkere hapjes bij de koffie of thee. Als het herfst is, krijg ik gelijk zin om dingen te gaan bakken en koken! Herfst is het seizoen dat mijn creatieve kant op gebied van bakken naar voren komt. Te danken aan het regenachtige weer. Want hoe chill is het als je een lekkere snack maakt voordat je gaat cocoonen met Netflix op je schoot? Nou, daarom heb ik vandaag een recept van een lekkere snack die je heel makkelijk te maken is!

DSC03170
Wat je nodig hebt:
– een pakje bladerdeeg
– 1 appel (of meerdere appels, ligt er aan hoeveel appelroosjes je wilt maken)
– een beetje melk
– kaneelsuiker
Verder heb je nog een beetje citroensap nodig, maar dat is optioneel. Volg de instructies die op het pakje bladerdeeg staan over de temperatuur van de oven etc.
DSC03171
DSC03174
Begin met het schoonmaken van de appel en haal daarna het klokhuis er uit. Met een appelboor gaat dat het makkelijkst natuurlijk, maar je kan het ook met een gewoon mesje doen. Daarna moet je de appel gaan snijden in zo dun mogelijke (!) plakjes.
DSC03177Kook water en doe het kokende water in een hittebestendige schaal. Voeg een beetje citroensap toe aan het water om te voorkomen dat de appelschijfjes bruin worden. Laat de appelschijfjes zo’n 10 minuten in het water zitten zodat ze goed zacht en buigbaar worden (zonder dat ze breken, haha).
DSC03178
Plak ondertussen 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar en snijdt het bladerdeeg dan horizontaal door midden zodat je 1 brede strook bladerdeeg krijgt.
DSC03179
Als de appelschijfjes goed zacht zijn geworden giet je het water uit de kom en laat dan de schijfjes even uitlekken op keukenpapier. Het laten uitlekken is belangrijk, want als je met natte appel te werk gaat wordt het bladerdeeg ook helemaal nat en kun je er niet meer goed mee werken.
DSC03181
Doe een beetje melk op het bladerdeeg en strooi daar kaneelsuiker overheen.
DSC03182
Leg de appelschijfjes op deze manier op het strookje bladerdeeg. Zorg dat je aan de voor -en achterkant van het strookje nog wat ruimte overhoudt. En het is belangrijk dat de schijfjes appel een stukje boven het bladerdeeg uitkomen!
DSC03184
Vouw de onderste helft en de zijkantjes van het bladerdeeg zoals op de foto!
DSC03186
Oprollen maar! Let er wel op dat de appelschijfjes op hun plek blijven zitten! Soms willen ze er half uitvallen, maar dan kan je ze gewoon terug op hun plek duwen. Het oprollen moet je niet te langzaam doen, anders gaat alles te veel verschuiven.
DSC03187
There it is!
DSC03188
Het makkelijkste is, als je de roosjes in zo’n muffintray stopt, maar als je die niet hebt kun je ook cupcake vormpjes gebruiken. Maar als je zo’n tray gebruikt, is het beter om geen cupcake vormpje te gebruiken (wat ik had gedaan), want ik kwam er achter dat het bladerdeeg aan de onderkant niet helemaal gaar werd.
DSC03195
Fresh out of the oven.

Ik vind het zó cute! Het is ziet er best ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. Leuk voor als je samen met vriendinnen een high tea organiseert bijvoorbeeld. En wat ook niet kan ontbreken is dat het ook nog eens lekker smaakt!

x Jolijn

FacebookEmailPinterest

7 Comments

 1. Arjanne 22 oktober 2015

  DIT ZIET ER ZO LEKKER EN LEUK UITT!! Hihi, sorry, ik moest even m’n enthousiasme kwijt 😉 Het ziet er zo professioneel uit! En mmm… met die appel erbij inderdaad lekker herfstig!
  liefs

  Beantwoorden
 2. Milou 22 oktober 2015

  Dit ziet er niet alleen gezellig uit, volgens mij smaakt het ook nog eens heel goed! Een receptje om te onthouden!

  Beantwoorden
 3. Len 22 oktober 2015

  Stuur er maar twee door naar Zwolle!

  Beantwoorden
 4. sabrina 23 oktober 2015

  O die kom ik echt overal tegen, echt een super populair happie! Moet m echt eens maken

  Beantwoorden
 5. Anniek 24 oktober 2015

  Wat een gaaf receptje is dit! Inderdaad helemaal niet ingewikkeld, maar het ziet er wel super prof uit 🙂

  Beantwoorden
 6. marieke 25 oktober 2015

  errug lekker

  Beantwoorden
 7. Lore 29 december 2015

  Deze ga ik onthouden! Ze zien er super schattig uit!

  Beantwoorden

Geef een reactie